Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Σεπτέμβριος 19, 2014 @ 6:00 μμ - 10:00 μμ

Πώς αξιοποιείται ο απίστευτος όγκος δεδομένων που παράγουμε και διακινούμε καθημερινά; Πώς φτιάχνονται οι ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες; Πώς μπορεί κάποιος να σχεδιάσει την δική του εφαρμογή;

Η προκαταρκτική βραδιά στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στις 19 Σεπτεμβρίου θα είναι μια ευκαιρία γνωριμίας με το πώς γίνονται όλα αυτά. Με αφετηρία παραδείγματα ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών που όλοι μας χρησιμοποιούμε, έχουνε στηθεί μικρά επιμέρους εργαστήρια, στα οποία οι επισκέπτες, με τη βοήθεια των ερευνητών του κέντρου, θα εξοικειωθούν με την ερευνητική εργασία που κρύβεται πίσω από αυτές τις εφαρμογές και υπηρεσίες.

Παράλληλα, οι πιο έμπειροι στα ψηφιακά εργαλεία (με γνώσεις προγραμματισμού) θα μπορέσουν να πάρουν μέρος σε μια δοκιμασία σχεδιασμού μιας δικής τους εφαρμογής που θα αξιοποιεί κάποια συγκεκριμένα σύνολα δεδομένων.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και σε φοιτητές (σε ξεχωριστές ομάδες). Επίσης ένα ιδιαίτερο εργαστήριο θα απευθύνεται σε φιλολόγους καθηγητές οι οποίοι θα γνωρίσουν κάποια εργαλεία δημιουργίας και αξιοποίησης ψηφιακών μαθημάτων.

Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Πότε: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου στις 18.00

Πού: Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Για να λάβετε μέρος στο Open Data Challenge, κλείστε θέση εδώ.

Για να κλείσετε θέση στα εργαστήρια του «Αθηνά», πατήστε εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σεπτέμβριος 19, 2014
Ώρα:
6:00 μμ - 10:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Χώρος Διεξαγωγής

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»
Artemidos & Epidavrou
Maroussi, Αττική 151 25 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Ιστοσελίδα:
https://www.athena-innovation.gr