Πυρφόρος ΙΙ

Πυρφόρος ΙΙ

Τι κάνει η ομάδα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στον ελεύθερο χρόνο της; Εξοικονομεί ενέργεια!

Η ομάδα «ΠΡΟΜHΘΕΑΣ», πρόσφατα βραβευμένη στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Eco-Marathon 2014» για το «Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα» μεταξύ 180 συμμετοχών, είναι μια εθελοντική, ερευνητική ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχει κατασκευάσει τον «Πυρφόρο ΙΙ», ένα όχημα εξοικονόμησης ενέργειας.

purforos photo 2

Ο «Πυρφόρος ΙΙ» μπορεί να καυχηθεί ότι διένυσα 447 χλμ με μία μόνο κιλοβατώρα, ενώ η ομάδα υποστηρίζει ότι μπορεί να φτάσει τα 520 χλμ. Σύμφωνα με τον επικεφαλή της ομάδας, δρ. Π. Κακοσίμο, το όχημα λειτουργεί με μπαταρία που ανατροφοδοτείται από ένα φωτοβολταϊκό πλαίσιο που βρίσκεται στην οροφή του οχήματος.

Ολόκληρο το όχημα έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά στο εργαστήριο της σχολής. Είναι μια κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ομάδα λαμβάνει τακτικά μέρος στον διαγωνισμό «Shell Eco Marathon» την τελευταία πενταετία και θα βρίσκεται στον Δημόκριτο την Βραδιά του Ερευνητή, 26 Σεπτεμβρίου στις 18.00 μαζί με τον «Πυρφόρο ΙΙ» για να γνωριστεί και να συζητήσει με το κοινό.

Διαδώστε τοShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email