Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δημόσια Βιβλιοθήκη, Λάρισα

Σεπτέμβριος 22, 2014 @ 7:30 μμ

Δευτέρα 22  Σεπτεμβρίου

Στις 19:30 Ο κριτικός κινηματογράφου Νίκος Αρτινός προλογίζει την ταινία «Kinsey» και ακολουθεί  Master class μετά την προβoλή της ταινίας. Είναι η ιστορία του πρώην εντομολόγου Άλφρεντ Κίνσεϊ (1894-1956), του οποίου οι επιστημονικές έρευνες πάνω στη σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων, συντάραξαν την πουριτανική Αμερική του μεταπολέμου. Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που ακόμα και σήμερα προκαλεί αντιδράσεις στους κύκλους της συντηρητικής Αμερικής. Συζήτηση με το κοινό.

(Η ταινία απευθύνεται σε θεατές άνω των 17 ετών)

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου

Στις 19:30 ο κριτικός κινηματογράφου Νίκος Αρτινός προλογίζει την ταινία «Gattaca» και ακολουθεί  Master class μετά την προβoλή της ταινίας. Ο Βίνσεντ είναι ένας απόκληρος, ένα παιδί που γεννήθηκε με φυσικό τρόπο, που ζει όμως σε μια κοινωνία όπου κυβερνούν οι «έγκυροι», τα σχεδιασμένα και τέλεια παιδιά του σωλήνα. Ο Βίνσεντ συναντά τον Τζερόμ, έναν «έγκυρο» που δέχεται να πουλήσει το γενετικό υλικό του.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

Στις 19:30 ο κριτικός κινηματογράφου Νίκος Αρτινός προλογίζει την ταινία «Τα παιδιά των ανθρώπων» και ακολουθεί  Master class μετά την προβoλή της ταινίας. Σε μια ολοκληρωτική Αγγλία του 2027, και ενώ η στειρότητα απειλεί με εξαφάνιση το ανθρώπινο γένος, ένας πρώην ακτιβιστής αναλαμβάνει και πάλι δράση, συνοδεύοντας προς την ελευθερία μια νεαρή μετανάστρια, μοναδική έγκυο σε όλο τον πλανήτη.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «αναζητώντας το μυστήριο που λέγεται μάζα και ο θαυμαστός κόσμος του Peter Higgs» από τον Αν. Καθηγητή- Ερευνητή κ. Βαβουγιό Διονύση και στις 20:30 ο κριτικός κινηματογράφου Νίκος Αρτινός προλογίζει την ταινία «The story of Louis Ρasteur» και ακολουθεί  Master class μετά την προβoλή της ταινίας. Πρόκειται για την βιογραφία του πρωτοπόρου Γάλλου μικροβιολόγου, ο οποίος δημιούργησε επανάσταση στην γεωργία και την ιατρική.

Οι ταινίες εντάσσονται στη θεματολογία «επιστήμη και κοινωνία». Οι ταινίες επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Artfools.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σεπτέμβριος 22, 2014
Ώρα:
7:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Χώρος Διεξαγωγής

Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας
Κούμα 41 Λάρισα 41223 + Χάρτης Google